Juhlahumua

Tänä viikonloppuna on ollut monilla juhlia, koulunpäättäjäisiä tai valmistujaisia tai ylppäreitä. Meillä ei tänä vuonna ollut yksiäkään juhlia johon ois tarvinnu mennä. Mutta naapurustossa on juhlittu. Ei meitä häiritsevästi, mutta juhlapukuisia ihmisiä kulkenut paljon. 
Meidän tytöillä oli kerhon kevät juhla jo maanantaina. Tytöt olivat viimeistä kevättä kerhossa. Kesän ne saavat vielä olla kotona, mutta sitten elokuussa esikoinen menee eskariin ja nuorempi neitokainen menee päiväkotiin. 
Kerhon kevätjuhlaan piti siis saada juhlavaatteet. 
Esikoisen hameen aloitin jo ennen joulua ajatuksena tehdä jouluksi kummallekin tytölle tuollaiset tyllihameet, mutta kaikkien muiden valmisteluiden keskellä jäi hame kesken. Joulun jälkeen ei ollutkaan enää mitään selvää ajatusta mihin tarkotukseen hametta väsään, joten se jäi roikkumaan. Kunnes noin kuukausi sitten tytöt saivat ajatuksen haluta kumpikin tyllihameet kevätjuhlaan. Äitille meinas iskeä paniikki, kun tuota rypytettävää tylliä oli kiitettävästi. (esikoisen hameessa n.58m 10cm korkeaa soiroa).  
Hameet näytti valmistuvan ajallaan, kun sitten huomasin että satiinia on vähän liian vähän eikä reissu pohjanmaalle vikana vkonloppuna ennen juhlaa helpottanut aikataulua. Loppujen lopuks en kerennyt hakea satiinia kaupasta lisää, joten nuoremman tytön hameessa tuo satiini osuus olisi pitänyt olla leveämpi, mutta kun mulla ei ollut sitä enempää. 
Paitoihin ja legginsseihin mun aika ei enää riittänyt, kun ei yhdessä kaupassa ollut valkoista trikoota eikä kerennyt moneen paikkaan!(ois ollu 100%puuvillaa, mut halusin et siinä olis enemmän joustoa) Kaupasta siis tarttui mukaan valkoiset peruspaidat ja legginssit. Vähän tuunasin noita paitoja satiininauhasta tehdyillä ruseteilla. Tytöt itse valinneet ”järjestyksen” ruseteille. 
(hyvin pysyy pystyssä lattialla nää hameet. On vähän tylliä!)

Juhlapäivänä en kerennyt kuvia napsimaan, kun rusetit sain paikalleen 1,5h ennen juhlan alkua. Siinä välissä piti vielä syöttää koko perhe ja vaihtaa kaikille juhlavaatteet ja vieläpä keretä juhlapaikalle. Vähän tuli kiire. Ja kun kotiin päästiin takas niin oli valkoset paidat kohtuu likaiset. 😉
Ihanaa kesää kaikille! 🙂 Me nautitaan tästä kesästä ja lämmöstä! 
Ja onnea kaikille ylioppilaille/valmistuneille(ja heidän vanhemmilleen)! 🙂

2 vastausta artikkeliin “Juhlahumua”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s