Tyttöjen juttuja

Viimeksi päivitin poikien jutttuja, niin tällä kertaa tulee tyttöjen juttuja. Nämä ovat valmistuneet jo syksyn puolella, mutta eivät ole aiemmin tänne blogiin asti päässeet. Ajankohtaisemmin tekileet näkee kyllä facebook sivuiltani, vaikka ihan kaikki ei sinnekään päädy eikä nekään mitkä sinne päätyy pääse välttämättä heti valmistuttuaan sinne. No sellasta tämä elämä on, ettei kaikkea voi ehtiä. Tällä hetkellä on kuitenkin tärkeämpää panostaa päivätyöhön tulevaisuuden työn takaamiseksi ja tämä ompeluhomma on entistä enemmän harrastusluonteista. Edelleenkin silloin tällöin ompelen myös tilauksesta lasten vaatteita ja välillä löytyy valmiita uusia vaatteita facebookin ommeltujen vaatteiden kirppikseltä.

Mutta tällä kertaa tänne pääsee nuoremmalle tytölle tehty tunika Jonicin papukaija digiprintistä ja Nanson raidoista. Vyötärön kohdalla kumilanka rypytystä. Hihat pussittavat ja hihansuissa kuminauhat kujassa.

 IMG_7694 IMG_7698

Ja seuraavana huppumekkonen Liandlon avaruustrikoosta ja tämäkin nuoremmalle neitoselle. Helma takaa pidempi kuin edestä ja edessä nappilista.

IMG_7853 IMG_7855

Useimmiten käyttöön tulee kuitenkin ne ihan peruspertsat, joten niitä ehkä tarvii kuitenkin kaikista eniten. Siispä niitäkin pitäisi tehdä. Sen tarpeen tyydyttämiseksi tehty neidon itse valitsemasta majapuun kissatrikoosta ihan peruspaita.

IMG_7898

Esikoinen on jo koululainen ja läheskään kaikki kankaat ei enää kelpaa. Tämä Ainolan Ystävykset oli kuitenkin sellainen joka kelpasi vallan hyvin. Mutta minä olin pettynyt taustaväriin, kun luulin sen olevan puhtaan värinen, niin se olikin aika likaisen värinen. Toinen haaste oli kankaan kuvioiden asettelu. Kun halusin paidan eteen tytöt edestä, niin en voinut leikata paitakappaletta kankaanreunasta vaan sinne piti jättää aika typerä soiro, joka oli ns. hukkaa. Tuommoinen asettelu kankaassa ottaa päähän, kun kankaat on kuitenkin aika kalliita nykyään niin ei haluaisi leikata sitä törsäillen.

Mutta tästä kuitenki esikoiselle pitkän mallinen paita. Takakappale ja hihat ainolan raitaa. Taakse aplikoin tytöt takaa ja yhden sydämen. Tästä tuli kyllä todella mieluisa sekä tyttärelle että äidille. 🙂

IMG_8017IMG_8013

Verson puodissa tuli viime kesän alussa uutuutena Maijat myyntiin. Pakkohan se oli pätkä saada, mutta aika kauan joutui odottamaan työstämistä tämä kangas. Tavallaan tykkäsin hirveesti, mutta joku siinä tökki ettei päässyt heti työn alle. Mutta esikoinen kovasti toivoi tästä hupparia itselleen, niin tulipa sellainen sitten tehtyä. Huppari on pitkä, eli on tunikan mittainen. Joku vimma tuli noihin pitsivetskareihin, niin tässäkin siis sellainen.  Helmaan laitoin tuon kumpparin, mutta myöhemmin otettiin pois. Kuulemma tuntui hassulta. Oli ehkä liian leveä tai kireä tai jotain. Ei tuo tyttö oikeen osannut sanoa, mutta ei oikein välittänyt siitä.

  IMG_7865IMG_7863

Tällaisia tällä kertaa. Pahoittelut hitaasta postaus tahdista, mutta tämä arki on nykyään aika kiireistä. Asunto on jälleen myynnissä ja näyttöjä ollut joka sunnuntai.

Aurinkoista kevättä!

-Paula

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s